Home

Even voorstellen: mijn naam is Luuk Vogelzang en ik woon in Arriën, een buurtschap bij Ommen. Behalve dat ik als molenaar bezig ben, heb ik veel hobby’s. Eén daarvan is het tekenen, schilderen en creatief  bezig zijn. Dit creatief bezig zijn vult dus  ook een groot gedeelte van mijn tijd.

Dat wil niet zeggen dat ik veel ”werk” maak. (3 tot 4 schilderijen per jaar en soms helemaal geen). Vanaf de start heb ik mee gedaan met het project “Kunst te kijk” in Ommen. Dan moet je natuurlijk elke keer met wat nieuws komen. Dat is voor mij gelijk een stok achter de deur om (weer meer?) te gaan schilderen. Ook in de panelenroute in Ommen hangen nog twee panelen van mij, de derde is door vandalen van de muur gerukt.

Het werk wat ik maak is naar aanleiding van een idee, daarna groeit het langzaam terwijl ik er mee bezig ben. Het wordt meestal (vaak) anders dan wat ik het bij het begin bedacht heb. Een schilderij begint dan als het ware een eigen leven en gaat met mij op de loop. Dat is absoluut geen ramp, maar je krijgt dan wel iets wat toch weer anders is geworden dan je gedacht had.

Acryl is mijn favoriete verf omdat ik daar volop mee kan knoeien, veranderen en je het ook als heel verschillende materialen (waterdun, pasteus dik) kunt gebruiken.

Wat ik doe is nog lang niet wat ik wil, maar ik beleef er wel heel veel plezier aan! Hierbij vind u een aantal van mijn werken met een korte, soms een iets langere verklaring. Door het fototoestel en belichting zijn de kleuren meestal niet zo als ze in werkelijkheid op het doek staan.

 

Voor contact:
Luuk Vogelzang
Arriërveldsweg 1a
7735 KC Arriën
Tel. 0529-452739
luukvogelzang@hetnet.nl